Woonschip kopen Groningen

Is een woning op het water een lang gekoesterde droom van u? Dan is de aanschaf van een woonschip een grote gebeurtenis. Het is echter ook een onderneming waar veel bij komt kijken, want voordat u zichzelf de trotse eigenaar van het woonschip kunt noemen, moeten er de nodige administratieve en notariële handelingen worden verricht. Zeker wanneer het de eerste keer is dat u een woonschip koopt, kan er daarom veel op u af komen. Het is dan fijn als uw notaris ervaring heeft op het gebied van woonschepen. Bij Stevens Idema Notariaat bent u daarvoor aan het juiste adres.

Anders dan een gewoon huis

Net zoals het wonen in een woonschip anders is dan het wonen in een gewoon huis, zijn ook de regels omtrent de levering anders. Een woonschip kopen Groningen vraagt dan ook specifieke kennis van de notaris. Wij hebben ruime ervaring op dit gebied en kunnen u daarom prima begeleiden bij de aanschaf van uw woonschip. De werkzaamheden die verricht moeten worden, hangen onder meer af van de vraag of het schip teboekgesteld is of niet. Een teboekgesteld schip is ingeschreven bij het Kadaster en voorzien van een brandmerk.

Hypotheekrecht op een woonschip

Ook het vestigen van hypotheekrecht verloopt bij een woonschip net even anders dan bij een gewoon huis. Stevens Idema Notariaat begeleidt u graag in het hele proces, zodat u uw wens om op het water te gaan wonen snel kunt realiseren. Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor u op. Als u vragen heeft of meer informatie wilt dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 050-3176444 of door te mailen naar info@stevensidema.nl. Ons kantoor bevindt zich aan de Boermandestraat 1 in Groningen.

Stel een vraag