Hulp bij een splitsingsakte opstellen in Groningen 

Een splitsingsakte is een officieel document, die door een notaris moet worden opgesteld. Het document beschrijft dat een gebouw wordt opgesplitst in verschillende appartementsrechten. Niet voor niets noemt men dit type akte ook wel een akte van splitsing. De akte beschrijft nauwkeurig welke appartementsrechten er zijn en waar deze zich bevinden. Ook wordt in deze splitsingsakte opgenomen welke ruimtes privé zijn en welke ruimtes als gemeenschappelijk beschouwd mogen worden. Een splitsingsakte opstellen in Groningen gaat gepaard met de oprichting van een vereniging van eigenaren, vaak afgekort tot VvE. Stevens Idema helpt u graag bij een splitsingsakte opstellen in Groningen. 

Advies bij splitsingsakte opstellen in Groningen 

Onze notarissen helpen u niet alleen bij een splitsingsakte opstellen in Groningen. Ook voorzien we u graag van advies. Welke elementen moeten bij wet in de splitsingsakte worden opgenomen? Op welke manier kunt u een gebouw het beste opdelen in meerdere appartementsrechten? Hoe geeft u de vereniging van eigenaren vorm en welk reglement past hierbij? Enzovoorts. Voor deze reglementen bestaan modellen, die als een goede basis kunnen dienen voor uw eigen reglement. Nadat u dergelijke keuzes gemaakt heeft, helpt onze notaris u bij het daadwerkelijk opstellen van de splitsingsakte. 

Afspraak maken voor splitsingsakte opstellen in Groningen 

Heeft u ook een gebouw in uw beheer, die u wilt opdelen in verschillende appartementsrechten? Stevens Idema helpt u hier graag bij! Neem vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken. Samen kijken we hoe onze notarissen u het beste van dienst kunnen zijn. Wilt u eerst meer weten over wat een splitsingsakte opstellen precies voor u betekent? Ook in dat geval helpen we u graag verder! 


 

Stel een vraag