Splitsingsakte opstellen in Groningen bij de aanschaf van een appartement 

De aankoop van een appartement verloopt anders dan de aankoop van bijvoorbeeld een eengezinswoning. Bij een eengezinswoning bent u, eventueel samen met een partner, immers de eigenaar van de volledige woning. In het geval een appartement bent u echter niet de eigenaar van het volledige complex. Hetgeen u bij een appartement wel koopt, noemt men een appartementsrecht. Dit appartementsrecht geeft u het recht om in het appartement te wonen en de bijbehorende berging en/of bijvoorbeeld parkeerplaats te gebruiken. Onderdeel van zo’n overdracht is een splitsingsakte. Wilt u een splitsingsakte opstellen in Groningen? Dan helpt Stevens Idema u graag verder! 

Wat betekent een splitsingsakte opstellen in Groningen? 

Een splitsingsakte opstellen in Groningen gebeurt bij een notaris. Het is een officieel document, waarin wordt vastgelegd op welke wijze een pand (vaak een appartementencomplex) wordt opgesplitst. U vindt in de splitsingsakte voor welk deel van het pand u rechten heeft. Zo wordt hier onder meer de locatie van het pand in opgenomen, evenals een omschrijving van hetgeen bij het pand hoort en degene van wie het pand officieel eigendom is. 

Hulp bij een splitsingsakte opstellen in Groningen 

Doordat een splitsingsakte door een notaris moet worden opgesteld, dient u hier hulp van een externe partij voor in te schakelen. Stevens Idema kan u aan een dergelijke splitsingsakte helpen, evenals dat we u meer kunnen vertellen over uw rechten en plichten bij de aankoop van een appartement in Groningen of de omgeving hiervan. Laat u vandaag nog adviseren over de aanschaf van een appartement en de juridische aspecten die hierbij komen kijken. 

Stel een vraag