Hulp van een notaris bij een woonboot kopen in Groningen 

Een woonboot kopen in Groningen is voor veel mensen een droom! Wie wil er niet dagelijks wakker worden op het water? Het geeft u wellicht een beetje het gevoel alsof u altijd op vakantie bent. Bij het kopen van een woonboot zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Net als bij de aankoop van een woning, dient u ook voor de aanschaf van een woonboot een hypotheek af te sluiten. Neem contact op met een hypotheekadviseur, om u bij te laten praten over uw maximale hypotheek. Ook moet er rekening gehouden worden met de ligplaats. Hier dient u eigenaar van te zijn of een vergunning voor te hebben. Soms worden deze ligplaatsen in Groningen verhuurd. 

Akte opstellen bij een woonboot kopen in Groningen 

Net als bij de aankoop van een woning, bent u ook als koper van een woonboot verplicht om een koopakte op te laten stellen. U kunt ervoor kiezen om de verkoper een notaris aan te laten wijzen, maar u heeft hier zelf het eerste recht op. Stevens Idema helpt u graag rond het opstellen van de koopakte. In deze koopakte wordt vastgelegd welke afspraken er tussen u en de verkopende partij gemaakt zijn. Nadat alle afspraken vastgelegd zijn, dient het document door beide partijen ondertekend te worden. 

Advies bij een woonboot kopen in Groningen 

Wilt u meer weten over hetgeen waarop u moet letten bij een woonboot kopen in Groningen? Of wilt u direct een afspraak maken om een koopakte voor de overname van een woonboot op te stellen? Neem in beide gevallen vrijblijvend contact met ons op. We voorzien u graag van persoonlijk advies over uw mogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat de overname van de woonboot soepel verloopt en dat afspraken op correcte wijze worden vastgelegd in de akte. 

Stel een vraag