Woonboot kopen Groningen

Wanneer u besloten heeft om een woonboot te gaan kopen, dan is dat een feestelijke gebeurtenis. U gaat immers op een bijzondere plek wonen. Een woonboot is dan ook in veel opzichten niet te vergelijken met een gewoon woonhuis. Dat geldt ook voor de regels omtrent het aanschaffen van een woonboot. De notariële werkzaamheden die verricht moeten worden bij de aankoop van een woonboot, zijn namelijk beduidend anders dan wanneer het een huis betreft. Stevens Idema Notariaat ondersteunt u hier graag bij.

Ingeschreven bij het Kadaster

De levering van een woonboot hoeft niet altijd via de notaris te gaan. Als de woonboot bij het Kadaster is ingeschreven dan wordt er gesproken van een teboekgesteld schip. De boot is dan ook voorzien van een brandmerk en de levering dient door een notaris te worden gerealiseerd. Dit vereist specifieke kennis, die afwijkt van de notariële werkzaamheden bij de aanschaf van een huis. Stevens Idema Notariaat heeft ruime ervaring op dit vlak en kan u dus prima begeleiden bij een woonboot kopen Groningen.

Meer informatie of een adviesgesprek

Heeft u vragen over de levering van uw woonboot of wilt u meer informatie over wat Stevens Idema Notariaat voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 050-3176444 of stuur een bericht naar info@stevensidema.nl. Ons kantoor bevindt zich aan de Boermandestraat 1 in Groningen, achter het kantoor van de Rabobank. Tijdens een adviesgesprek kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden, zodat u straks zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe woning op het water.

Stel een vraag