Voogdij Groningen

Kinderen die binnen een huwelijk of geregistreerd partnerschap worden geboren, vallen automatisch onder het gezag van hun ouders. Dit houdt in dat u rechten en plichten heeft naar uw kind toe als het gaat om de vele keuzes die gemaakt moeten worden op het gebied van opvoeding en verzorging. Maar wat gebeurt er als u onverhoopt komt te overlijden? Dan komt het gezag over uw kind(eren) bij een voogd te liggen. De wet biedt u de mogelijkheid om in een notariële akte vast te leggen wie u als voogd aanwijst voor uw kind(eren). Stevens Idema Notariaat kan u hierbij helpen.

Goede zorg voor uw kinderen

Het is een scenario waar u liever niet over nadenkt, maar toch is het belangrijk om vast te leggen wat uw wensen zijn als u komt te overlijden. Wellicht wilt u graag dat uw kinderen bij een familielid terecht komen. Als u uw wensen niet vast legt in een notariële akte, dan beslist de rechter wie er als voogd voor uw kind(eren) moet optreden. Het is dus verstandig dit tijdig te regelen, zodat u weet dat uw kind(eren) op de juiste plek terecht komen. Degene die u als voogd aanwijst, krijgt dan na overlijden van beide gezaghebbende ouders het volledige gezag over uw kind(eren).

Snel geregeld

Voor zaken rondom voogdij Groningen bent u bij Stevens Idema Notariaat aan het goede adres. U kunt contact met ons opnemen op telefoonnummer 050 - 3176444 of per e-mail: info@stevensidema.nl. Ons kantoor vindt u aan de Boermandestraat 1 in Groningen. Graag tot ziens.

Stel een vraag