Uw testament opstellen bij een notaris in Groningen 

Naarmate u ouder wordt, kan een testament opstellen bij een notaris in Groningen het overwegen waard zijn. In een testament legt u onder meer vast, wie uw erfgenamen zijn. Dit is interessant, wanneer deze erfgenamen afwijken van de erfgenamen die de wet u geeft bij uw overlijden. Zou u geen testament opstellen, dan bepaalt de wet namelijk wie uw erfgenamen zijn na uw overlijden. Wanneer u samen met uw partner kinderen heeft, hebben uw kinderen recht op een vordering in geld. Let wel, deze vordering is pas opeisbaar nadat de langstlevende ouder overleden is. 

Testament opstellen bij notaris in Groningen voorkomt misverstanden 

Er is niets vervelender dan een ruzie na uw overlijden. Onenigheid of ruzies ontstaan als gevolg van misverstanden over de verdeling van de erfenis onder uw erfgenamen. Mogelijk heeft u in het verleden al eens gezegd welk deel van de inboedel naar wie van uw erfgenamen gaat. Denk bijvoorbeeld aan een muntencollectie, een postzegelverzameling, enzovoorts. Een testament opstellen bij de notaris in Groningen helpt u deze misverstanden te voorkomen. Het testament vertelt uw nabestaanden immers precies wie waar recht op heeft. 

Advies bij testament opstellen bij notaris in Groningen 

Een testament opstellen bij de notaris in Groningen kan best spannend zijn. Waarmee dient u rekening te houden? Heeft u alles op de juiste wijze vast laten leggen? De notarissen van Stevens Idema voorzien u graag van persoonlijk advies. Wij nemen de tijd voor u, zodat u straks volledig tevreden bent met de inhoud van uw testament. Zo hoeft u zich hier de komende jaren geen zorgen meer over te maken! 

Stel een vraag