Samenwonen Groningen

Gaat u samenwonen in Groningen? Dan is het aan te raden een samenlevingsovereenkomst op te stellen. Als specialist in personen- en familierecht kan Stevens Idema Groningen u adviseren over wat er in het  samenlevingsovereenkomst komt te staan. We stellen deze samen met u op, zodat u goed beschermd bent in alle mogelijke situaties.

Samenwonen in Groningen? Stel een samenlevingsovereenkomst op!

Gaat u samenwonen zonder huwelijk of geregistreerd partnerschap? Dan is er wettelijk gezien niks voor u geregeld. Helemaal wanneer de woning op naam van uw partner staat heeft u nergens recht op. Dat klinkt heel hard, maar zo hard is het helaas wel. Als er iets gebeurd met uw partner of jullie gaan op een onvriendelijke manier uitelkaar zonder afspraken te hebben vastgelegd, dan kunnen er vervelende situaties ontstaan. Het is dan ook aan te raden een samenlevingsovereenkomst op te laten stellen door een notaris als u gaat samenwonen. Helemaal wanneer er kinderen in het spel zijn is het noodzakelijk uzelf en hen te beschermen.

Stevens Idema adviseert u als u gaat samenwonen in Groningen

Er zijn geen verplichte onderdelen, u bepaalt zelf wat er in de samenlevingsovereenkomst komt te staan. Wat er veelal in samenlevingsovereenkomst staat zijn zaken omtrent de kostenverdeling in de huishouding, afspraken met betrekking tot de verdeling van gemeenschappelijke spullen bij beëindiging van de samenwoning en het partnerpensioen. Dit kan worden aangevuld met uw specifieke wensen. Uiteraard helpt Stevens Idema Groningen u bij het opstellen van de overeenkomst. Wij brengen uw situatie en uw wensen in kaart en adviseren u op basis hiervan over wat er in de overeenkomst moet worden vastgelegd.

 

Stel een vraag