Ouderschapsplan opstellen

Wanneer u besluit om te gaan scheiden en er zijn kinderen bij betrokken, dan wilt u natuurlijk dat alles goed geregeld wordt als u eenmaal uit elkaar bent. Bij wie gaan de kinderen wonen, wanneer verblijven ze bij de andere ouder? Hoe worden de vakanties verdeeld en hoe worden belangrijke beslissingen overlegd? Dit zijn allemaal vragen waarop een antwoord moet komen, dit is in het belang van de kinderen. Het opstellen ouderschapsplan kan daarbij een handig hulpmiddel zijn. Hierin worden alle afspraken vastgelegd die met de kinderen te maken hebben. 

Opstellen ouderschapsplan voor goede afspraken over de kinderen

Wanneer beide ouders instemmen met het opstellen ouderschapsplan vergroot dit de kans dat de kinderen zo min mogelijk last hebben van het feit dat hun ouders uit elkaar gaan. Wanneer u het ouderschapsplan beide ondertekent en zich houdt aan de hierin vastgelegde afspraken geeft dit de kinderen duidelijkheid over hun leven na de scheiding. De rechter zal bij het uitspreken van de echtscheiding het ouderschapsplan integraal deel laten uitmaken van het vonnis, waarmee de hierin vastgelegde afspraken ook meteen wettelijk vastleggen. Hiermee voorkomt u dat de afspraken te vrijblijvend zijn. 

Maak een afspraak voor het vastleggen van het ouderschapsplan

Wilt u alles goed regelen voor de kinderen na de scheiding? Laat dan een ouderschapsplan opstellen door Stevens Idema Notariaat. Alle afspraken worden op deze manier duidelijk voor beide partijen vastgelegd. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 050- 317 64 44.U kunt ons eveneens bereiken via ons e-mailadres info@stevensidema.nl. Wij geven u graag advies en staan u graag bij tijdens het regelen van uw echtscheiding.

Stel een vraag