Ouderschapsplan met mediator in Groningen opstellen 

Wanneer u en uw ex-partner uit elkaar zijn gegaan, breekt er vaak een lastige tijd aan. Dit geldt in het bijzonder voor stellen met minderjarige kinderen. U bent verplicht samen een ouderschapsplan op te stellen, waarin u de afspraken over de omgang met het kind of de kinderen vastlegt. Bent u met onenigheid uit elkaar gegaan? In dat geval kan het opstellen van zo’n ouderschapsplan de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Een ouderschapsplan met een mediator in Groningen opstellen vormt de oplossing. De mediator treedt als neutrale partij bemiddelend op en zoekt samen met u en uw ex-partner naar de middenweg. 

Aan de slag met ouderschapsplan met mediator in Groningen 

Een ouderschapsplan met een mediator in Groningen opstellen biedt niet alleen het voordeel, dat deze bemiddelend op kan treden bij onenigheid tussen u en uw ex-partner. Ook kan deze u meer vertellen over de inhoud van zo’n ouderschapsplan. Welke elementen mogen hierin niet ontbreken? Hoe legt u vast op welke dagen de kinderen bij u zijn en op welke dagen zij bij uw ex-partner verblijven? Het is prettig hierin begeleid te worden; zeer waarschijnlijk heeft u een dergelijk document niet eerder opgesteld. 

Periode na opstellen ouderschapsplan met mediator in Groningen 

Op het moment dat het ouderschapsplan met een mediator in Groningen is opgesteld, dient u zich hier allebei aan te houden. In de praktijk blijkt dat er in de periode na het opstellen van zo’n plan nieuwe onenigheid kan ontstaan over de omgang met minderjarige kinderen. Laat u ook in zo’n geval bijstaan door een mediator. Het is vaak niet noodzakelijk direct een advocaat in te schakelen. Meer weten over de rol die een mediator kan spelen bij het opstellen van een ouderschapsplan? Neem eens contact met ons op. 

Stel een vraag