Hulp bij het oprichten van vereniging in Groningen 

Overweegt u het oprichten van een vereniging in Groningen? Bij het opstarten van een vereniging komt vaak meer kijken, dan men op voorhand verwacht. Kiest u bijvoorbeeld voor het oprichten hiervan met een notariële akte, of gaat u van start zonder zo’n akte? Notarissen van Stevens Idema kunnen de voor- en nadelen van de verschillende opties voor u op een rijtje zetten. Heeft u een keuze kunnen maken? In dat geval helpen we u graag bij het uitwerken van een notariële akte. 

Oprichten vereniging in Groningen met notariële akte 

Het voordeel van het oprichten van een vereniging in Groningen met notariële akte is onder meer, dat de vereniging een volledige rechtsbevoegdheid heeft. Dit betekent dat de vereniging zelfstandig rechten en plichten heeft. U kunt de vereniging vergelijken met een rechtspersoon, een burger. Wanneer u zou kiezen voor het oprichten van een vereniging zonder notariële akte heeft de vereniging deze rechtsbevoegdheid niet. Althans, niet volledig. U stelt in zo’n geval zelf een akte op. Zeker wanneer u voor het oprichten van de vereniging een lening nodig heeft, is het aangaan van een notariële akte raadzaam. Zonder notariële akte is het als vereniging niet mogelijk om een lening aan te gaan. 

Direct starten met oprichten vereniging in Groningen

Wilt u op korte termijn starten met het oprichten van een vereniging in Groningen? De notarissen van Stevens Idema staan voor u klaar, om u te adviseren. Samen zoeken we naar de beste optie om uw vereniging vorm te geven. De ruime ervaring die wij hebben in het oprichten van verenigingen en stichtingen komt hierbij goed van pas. 

Stel een vraag