Notaris oprichtingsakte Groningen

Wanneer u een bedrijf gaat starten of een stichting of vereniging wilt oprichten komt daar een notaris aan te pas. Er moet namelijk een notaris oprichtingsakte Groningen worden ingeschakeld om de akte te maken en ervoor te zorgen dat deze op de juiste manier in het Handelsregister wordt opgenomen. Pas dan kunt u starten met uw activiteiten. Doet u dit zonder dat de akte is gepasseerd dan loopt u het risico dat u persoonlijk aansprakelijk bent voor de financiën van de onderneming. Dit kan voor u zeer nadelige gevolgen hebben. Daarom adviseren de deskundigen van Stevens Idema Mediation u graag over alle aspecten die komen kijken bij het starten van een vereniging, bedrijf of stichting.

De oprichtingsakte is een belangrijk document

De notaris oprichtingsakte Groningen helpt u graag bij het opstellen  van de akte. Hierin wordt vastgelegd wat de doelstellingen en werkzaamheden zijn en hoe de financiën en verantwoordelijkheden zijn verdeeld. Zo heeft een vereniging een bestuur en kunnen mensen hier lid van worden. Zij hebben stemrecht tijdens de Algemene Ledenvergadering die minimaal eens per jaar moet plaatsvinden. Bij een stichting werkt het anders, hiervan kunnen mensen donateur zijn, zij hebben echter geen inspraak over het beleid van de stichting.

Wilt u meer weten over het opstellen van een oprichtingsakte?

Overweegt u een stichting, bedrijf of vereniging te gaan starten en wilt u meer informatie over de oprichtingsakte? Stevens Idema mediation adviseert u graag over alles waar u rekening mee moet houden. U kunt ons bereiken door een e-mail te sturen naar info@stevensidema.nl. Wij zullen zo snel mogelijk op uw vraag reageren. U kunt ook direct telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 050 – 31 76 444.

Stel een vraag