Notaris voor een koopcontract in Groningen inschakelen 

Heeft u een prachtige woning gevonden voor uw gezin? Zijn de afspraken gemaakt tussen u en de verkoper hiervan? In dat geval kunt u een notaris voor een koopcontract in Groningen inschakelen. Deze notaris vindt u bij Stevens Idema Notariaat! Onze notarissen beschikken over de benodigde kennis en ervaring om uw koopovereenkomst op te kunnen stellen. We noemen een koopcontract ook wel een voorlopige koopakte. Dit betekent dat er nog sprake zou kunnen zijn van ontbindende voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan de lening die u nog toegezegd moet krijgen van uw hypotheekverstrekker. Ook kan het voorkomen dat u nog wilt wachten op de resultaten van een bouwkundig onderzoek. 

Hulp van een notaris bij koopcontract in Groningen 

Het is niet mogelijk om een koopcontract zelf op te stellen. Ook een makelaar kan dit niet voor u doen. U heeft een notaris voor een koopcontract in Groningen nodig, om de overname van de woning definitief te kunnen maken. Nadat u en de verkopende partij het koopcontract ondertekend hebben, geldt er nog een bedenktijd van drie dagen. Dit betekent dat een koper de koopovereenkomst mag opzeggen zonder hier een duidelijke reden voor te geven. Na deze drie dagen is de koop definitief, mits niet aan de ontbindende voorwaarden wordt voldaan. 

Advies over een notaris bij koopcontract in Groningen 

Wilt u een koopcontract in Groningen op laten stellen, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Onze notaris adviseert u graag bij het opstellen van koopcontracten voor de overname van een woning. Samen inventariseren we de door u gemaakte afspraken met een verkoper, om deze vervolgens vast te kunnen leggen in de voorlopige koopakte. 

Stel een vraag