Notaris voor hypotheek in Haren en omgeving 

Belangrijk onderdeel bij het kopen van een woning is het afsluiten van de hypotheek. De meest woningzoekenden hebben onvoldoende eigen vermogen om de woning volledig zelf te kunnen financieren. Het afsluiten van een hypotheek bestaat uit verschillende fases. Denk aan onafhankelijk advies vooraf, het opvragen van een hypotheekofferte en het tekenen van de hypotheekakte. Bij deze laatste stap is de hulp van een notaris noodzakelijk. Stevens Idema is uw notaris voor een hypotheek in Haren of de omgeving hiervan. Wij zorgen voor een correcte hypotheekakte en helpen u bij het ondertekenen hiervan. 

Hulp van notaris bij hypotheek in Haren

Een notaris bij een hypotheek in Haren inschakelen is vereist om de hypotheek af te kunnen sluiten bij uw hypotheekverstrekker. De afspraken, vaak niets meer dan de voorwaarden van een hypotheekverstrekker, moeten officieel worden vastgelegd en ondertekend. Dit doet u bij de notaris. De notaris legt de voorwaarden van de hypotheek nogmaals aan u uit en vraagt u vervolgens te tekenen. Hierbij is de kredietverstrekker zelf niet aanwezig, deze tekent het document op een later moment of heeft dit eerder al gedaan. Nadat u de hypotheekakte getekend heeft, is de hypotheek officieel aan u toegekend. 

Advies van notaris bij hypotheek in Haren

Niet alleen kan de hulp van een notaris bij een hypotheek in Haren wenselijk zijn voor het ondertekenen van de hypotheekakte. Ook kan een notaris adviseren over de zaken die u bij de aankoop van een woning vast moet leggen. Denk aan een officiële samenlevingsovereenkomst of voorwaarden bij een geregistreerd partnerschap. In zo’n overeenkomst legt u precies vast hoe u het vermogen en de bezittingen verdeeld zijn. Dit kan problemen voorkomen op het moment dat u van elkaar scheidt.

Stel een vraag