Notaris Groningen

Voor een allround notaris in Groningen gaat u naar Stevens Idema Notariaat. Wij zitten sinds 2006 in het vak en voorzien onze klanten van juridische ondersteuning op het gebied van leven, ondernemen en wonen. Waar u ons ook voor inschakelt, u kunt rekenen op een persoonlijke, maar professionele aanpak. Onze notaris neemt de tijd om uw situatie in kaart te brengen en brengt op basis hiervan een passend advies uit. Hij/zij helpt u bij het opstellen van de nodige documenten en staat voor u klaar als u nog vragen heeft.

Voor een veelzijdige notaris in Groningen

Om zoveel mogelijk klanten van dienst te kunnen zijn, zijn onze notarissen breed inzetbaar. Al met al hebben we binnen Stevens Idema Groningen ruime ervaring binnen de rechtsgebieden personen- & familierecht, wonen & onroerend goed en ondernemingsrecht.

Personen- & familierecht
Voor juridische hulp op het gebied van huwelijk, partnerschap, samenwonen, gezag en voogdij, testamenten en erfrecht, bent u aan het juiste adres bij de personen- & familierecht notaris van Stevens Idema Groningen. Omdat dit soort zaken extra gevoelig zijn, werkt onze notaris met een persoonlijke aanpak.

Wonen & onroerend goed
Voor ondersteuning op het gebied van koopovereenkomsten, hypotheken voor woningen, panden of schepen, splitsing van appartementsrechten en nieuwbouwwoningen, maakt u een afspraak met onze notaris die gespecialiseerd is in wonen & ontroerend goed. Hij/zij zorgt ervoor dat deze belangrijke zaken goed worden geregeld.

Ondernemingsrecht
Stevens Idema Groningen is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en kan u adviseren over verschillende rechtsvormen: een stichting, vereniging, eenmanszaak, maatschap, vennootschap onder firma en een besloten vennootschap.

Notaris in Groningen voor de aankoop van een woning

U las al dat we u als notaris in Groningen graag ondersteunen bij zaken gerelateerd aan wonen en onroerend goed. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een eerste of volgende woning. Het uitbrengen van het winnende bod of de verkoop van uw woning zorgt voor een euforisch gevoel en brengt tegelijkertijd de nodige stress met zich mee; de koopovereenkomst moet worden opgesteld. U wilt persoonlijk begeleid worden door een notaris in Groningen die de tijd voor u neemt. Het is niet niets, het ondertekenen van een koopovereenkomst voor een woning. Wij nemen het document uitgebreid met u door en bieden hulp bij het opstellen ervan. 

Leveringsakte en hypotheekakte 

Niet alleen dient u een koopovereenkomst op te stellen en te ondertekenen bij de aankoop van een woning. Denk ook aan de leveringsakte, op het moment dat de woning aan u geleverd wordt als koper. Bij het in orde maken van de hypotheek voor de financiering van de nieuwe woning stelt onze notaris in Groningen een hypotheekakte voor u op. Het zijn documenten waarin de gemaakte afspraken met respectievelijk de verkopende partij en hypotheekverstrekker worden vastgelegd. Zo kunt u hier op een later moment op terugvallen bij onenigheid. 

Oprichten van een onderneming met notaris in Groningen 

Ook bij het opstarten van een besloten- of naamloze vennootschap (BV/NV) is hulp van onze notaris in Groningen wenselijk. We helpen u bij het opstellen van de benodigde documenten om een dergelijk rechtspersoon in het leven te kunnen roepen. U kunt een besloten vennootschap alleen oprichten middels een notariële akte; de notaris in Groningen stelt het document voor u op. Er dient rekening te worden gehouden met een groot aantal voorschriften bij de oprichting van een besloten vennootschap. Wij begeleiden u hierbij. 

Stel een vraag