Rol notaris bij erfbelasting in Groningen 

Wanneer u recent een familielid verloren bent, breekt er een zware periode aan. Niet alleen rouwt u om de dood van de overledene, ook dient u diens nalatenschap af te wikkelen. Als direct familielid kunt u mogelijk aanspraak maken op (een deel van) de erfenis. Denk aan de situatie waarbij uw ouder overlijdt. Waarop moet u letten? Op welke manier valt een erfenis te aanvaarden? Het zijn vragen die een notaris voor u kan beantwoorden. Er zijn situaties waarin het wenselijk is de afwikkeling van een nalatenschap over te laten aan een notaris. Ook kan een notaris over erfbelasting in Groningen adviseren, wanneer u niet precies weet hoe u dit in uw situatie regelt. 

Hulp notaris bij erfbelasting in Groningen 

Op het moment dat u in aanmerking komt voor een deel van de erfenis van een overleden dierbare, kan dit betekenen dat u hier erfbelasting over betaalt. Dit is afhankelijk van de hoogte van de erfenis en uw relatie met de overledene. De Belastingdienst werkt met een belastingvrij deel van iedere erfenis. Is uw deel groter dan dat? In dat geval betaalt u erfbelasting over het verschil tussen beide bedragen. Raadpleeg een notaris bij erfbelasting in Groningen, zodat u precies weet wat u aan erfbelasting moet betalen. 

Notaris bij erfbelasting in Groningen inschakelen 

Niet iedereen is het eens met het feit dat er erfbelasting betaald moet worden over een erfenis; dit is immers vermogen waarover al belasting betaald is door de overledene. U wilt er alles aan doen om zo min mogelijk erfbelasting te betalen; uiteraard binnen de regels van de fiscus. Het is om deze reden verstandig advies in te winnen bij een notaris over erfbelasting in Groningen. De notaris vertelt u meer over de factoren waarmee u rekening dient te houden. 

Stel een vraag