Hulp van een mediator in Peize 

Niet bij iedere conflictsituatie wilt u direct naar de rechter stappen. De hulp van een professionele mediator in Peize kan de oplossing voor u vormen. Stevens Idema helpt u graag verder! Mediation is een vaak informele manier van geschillenbeslechting, waarvoor steeds vaker gekozen wordt. Vanuit de overheid wordt het inschakelen van de hulp van een mediator bij conflicten zelfs gestimuleerd. Heeft u al eens overwogen om een conflict op te lossen met de hulp van een mediator in Peize? We vertellen u graag meer over de mogelijkheden hiervan. 

Mediator in Peize biedt verschillende soorten mediation 

Mediation trajecten kunnen in de basis worden verdeeld over twee categorieën: probleemoplossende mediation en narratieve mediation. Bij probleemoplossende mediation probeert de mediator in Peize te zoeken naar de belangen die verschillende partijen hebben. Vaak is zo’n belang de reden dat een bepaald standpunt ingenomen wordt. Op basis van de geïdentificeerde belangen kan vervolgens gezocht worden naar een oplossing. Bij narratieve mediation loopt een traject langer door. Het gaat vaak om mediation geboden aan stellen, die bijvoorbeeld gescheiden zijn in het verleden en nog wel gekoppeld zitten door gemeenschappelijke kinderen. Conflicten kunnen in zo’n situatie steeds opnieuw opspelen. 

Advies van mediator in Peize 

Wilt u meer weten over de voordelen van een traject bij een mediator in Peize? Bent u benieuwd of mediation ook wat voor u is? Neem in beide gevallen eens contact op met Stevens Idema. We adviseren u er graag vrijblijvend over! Ook kunnen we u de verschillende vormen van mediation nader toelichten, om op basis daarvan vast te stellen welke van beide vormen het meest geschikt is voor uw situatie. Het is voornamelijk van belang dat betrokken partijen zich kunnen vinden in de hulp van een mediator.

Stel een vraag