Hulp van een mediator in Paterswolde 

Lang niet altijd is het inschakelen van een advocaat bij conflicten de beste optie. Heeft u al eens gedacht aan de hulp van een mediator in Paterswolde? Mediation is een vorm van geschillenbeslechting die steeds vaker gekozen wordt. Het is een relatief informele manier om tot oplossingen te komen, in vergelijking met een juridische procedure. Bij het inschakelen van een mediator via Stevens Idema zijn er verschillende vormen van mediation waaruit u kunt kiezen. Vaak hangt het van het type conflict af, welke vorm het meest geschikt is. We vertellen u er graag meer over. 

Mediator in Paterswolde inschakelen voor geschillenbeslechting 

Onze mediator in Paterswolde biedt in de basis twee vormen van mediation aan, te weten: probleemoplossende mediation en narratieve mediation. Die laatste vorm noemt men ook wel relatiegerichte mediation. De meeste mensen kiezen voor probleemoplossende mediation, waarbij getracht wordt de belangen achter de verschillende standpunten van betrokkenen in kaart te brengen en naast elkaar te zetten. Door vervolgens de onderhandeling aan te gaan met de betrokkenen wordt geprobeerd tot een oplossing te komen in een conflictsituatie. 

Hulp mediator in Paterswolde bij narratieve mediation 

Het alternatief voor probleemoplossende mediation is narratieve mediation bij onze mediator in Paterswolde. Voor deze vorm van mediation wordt gekozen wanneer conflictsituaties zich vaker voordoen of voor zullen doen. De kans op een opvolging van conflictsituaties is er bijvoorbeeld na een echtscheiding. Op onze website leest u meer over de verschillende vormen van mediation die onze mediator in Paterswolde in kan zetten om uw conflictsituatie op te lossen. Bij de keuze voor mediation is het belangrijk dat alle betrokken partijen geloven in deze manier van werken. 

Stel een vraag