Hulp van notaris bij hypotheekovername in Groningen 

Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarbij u een hypotheek van iemand anders overneemt. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding van uw partner, waarbij u in de door u samen gekochte woning blijft wonen. In dit geval neemt u niet alleen de hypotheek van uw ex-partner over, maar dient u soms ook een partner uit te kopen. Het uitkopen van een partner betekent dat hij of zij de helft van de overwaarde op het huis ontvangt. Een hypotheekovername kan ook spelen, wanneer u samen met zakenpartners een bedrijfspand gekocht heeft. Hulp van een notaris bij een hypotheekovername in Groningen is niet alleen noodzakelijk, maar kan ook zeer wenselijk zijn. 

Advies van een notaris over hypotheekovername in Groningen 

Een notaris kan een hypotheekovername in Groningen definitief maken, door dit op papier te zetten en door betrokkenen te laten ondertekenen. Ook kan een notaris u adviseren over uw mogelijkheden en plichten bij een hypotheekovername. Houd er rekening mee, dat een notaris niet bepaalt of u de hypotheek van iemand anders over kunt nemen. Uw ex-partner zal moeten instemmen, de kredietverstrekker zal vast moet stellen dat u de hypotheek in uw eentje kunt dragen, enzovoorts. Wanneer blijkt dat dit niet het geval is, zal een notaris geen hypotheekovername in Groningen op kunnen zetten. 

Notaris bij hypotheekovername in Groningen inschakelen 

Staat u ook voor een hypotheekovername in Groningen? Neem in dat geval vrijblijvend contact op met de notarissen van Stevens Idema Notariaat. Wij kijken samen met u, op welke manier u de hypotheekovername het beste aan kunt pakken. Vervolgens helpen we u graag bij het opstellen van de akte voor de hypotheekovername.

Stel een vraag