Erfrecht Groningen

Stevens Idema is als veelzijdige notaris in Groningen onder andere gespecialiseerd in erfrecht. U kunt ons inschakelen voor het opstellen van een testament, een verklaring van erfrecht en wij kunnen u informeren over erfbelasting. Kortom, wij helpen u bij het regelen van alle zaken omtrent de erfenis. Wij werken met een persoonlijke, doch zakelijke aanpak, zodat alle zaken snel en correct worden afgehandeld.

Uw specialist in Groningen op het gebied van erfrecht

Stevens Idema Groningen focust zich op drie vakgebieden: Leven, wonen en ondernemen. Binnen het gebied 'Leven' hebben we onder andere te maken met erfrecht. Het erfrecht bepaalt wat er met de nalatenschap (bezittingen en schulden) van de overledene gebeurd. Vaak is dit opgenomen in het testament dat voor het overlijden is opgesteld met een notaris. Is er geen sprake van een testament? Dan bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn.

Laat de verklaring van erfrecht opstellen door een ervaren notaris in Groningen

Alle informatie over het nalatenschap wordt door de notaris opgesteld in een verklaring van erfrecht. Hierin staat alle nodige informatie over de overledene, de nalatenschap en de erfgenamen, zoals informatie over:

  • Het testament
  • De huwelijkse voorwaarden (indien er sprake is van een huwelijk)
  • De erfgenamen
  • Informatie over de beheerder van het nalatenschap

Een verklaring van erfrecht is geen verplichting, maar is wel vaak nodig voor bijvoorbeeld het deblokkeren van bankrekeningen of het krijgen van partnerpensioen. Op verzoek van de erfgenamen wordt de verklaring opgesteld.

 

Stel een vraag